top of page

Tartu 2024 Pride avati Vikerkaarekangelaste tunnustamisega

Eesti LGBT Ühing tunnustas täna Tartu 2024 Pride avaüritusel üheksat Eesti inimest vikerkaarekangelase tiitliga. Vikerkaarekangelane on inimene, kollektiiv või organisatsioon, kes on oma sõnade ja tegudega Eesti LGBT+ inimeste elu edendanud ning nende eest seisnud. Loe tunnustuse kohta rohkem siit.


Eesti LGBT Ühingu koostöö koordinaator Eeva Koplimets tunneb rõõmu, et seekordsed vikerkaarekangelased on eelmise aasta oluliste sündmuste ja saavutuste nägu. “LGBT+ kogukond ja liitlased valisid vikerkaarekangelasteks inimesed, kes olid eelmisel aastal eeskujuks ja inspiratsiooniks võrdse ja kaasava Eesti loomisel - tunnustuse said nii Susann Liin abieluvõrdsust kehtestava seaduseelnõu koostamise eest kui kliiniline psühholoog Triinu Ojalo tervisevõrdsuse toetamise ja selgitustöö eest. Aga ka LGBT+ kogukonnast Alvar Ameljushenko aastatepikkuse pühendumise eest LGBT+ teemadel kaasarääkimisel ja Tallinn Bearty kultuurifestivali korraldamise eest. Selle aasta kangelaste nimekiri on väärikas ja innustav. Palju õnne tunnustuse saajatele!”, lisas Koplimets.


2024. aastal tituleeriti kangelasteks:

  • Äri ja ettevõtlus – Anne Nõgu

  • Poliitika, seadusloome, valitsus – Susann Liin

  • Vaimne tervis, meditsiin – Triinu Ojalo

  • Meedia, kampaania, teavitustöö – Feministeerium

  • Kultuur – Teet Suur

  • Elutöö – Alvar Ameljushenko

  • Haridus ja noorsootöö – Kadri Nikopensius ja Lillade õuduste öö tiim

  • Tiivustaja – Anette Mäletjärv

  • Oma hääl – Eke Allikvere


Ühtlasi avati Vikerkaarekangelaste tunnustamisega ka Tartu 2024 Pride, mis kestab nädala lõpuni ning kulmineerub rongkäigu ja vabaõhukontserdiga laupäeval.


Tartu 2024 loovjuhi Kati Torp leiab, et Tartu 2024 väärtustab inimõiguseid ja euroopalikke väärtuseid: “Eesti riik ja kultuur on täpselt nii tugevad kui tugevalt ja turvaliselt tunnevad ennast siin kõik inimesed, kogukonnad ja kultuuriloojad. Tartu 2024 seisab vankumatult inimõiguste ja euroopalike väärtuste eest, tuues nii oma programmis kui ka sellega kaasnevates tegevustes esile mitmekesisust, sallivust ja loovust. On väga tähtis, et just Euroopa kultuuripealinna tiitliaastal räägitakse Tartus ja Lõuna-Eestis erinevate inimeste ja kogukondade lugusid ning otsitakse ühisosa kultuuride, valdkondade ja generatsioonide vahel”.



254 views0 comments

Comentarios


bottom of page