top of page

Transgender Europe'i esindaja Noah Keuzenkamp külastas Tallinna

Updated: Oct 14, 2020

Noah on Transgender Europe'i (TGEU) Euroopas tegutsevate organisatsioonide suutlikkuse arendaja. Ta liigub tööalaselt tihti ringi, et uurida, milline on kohalik olukord ja millised kohalike kogukondade vajadused on.

Kohtusin Noahga 2. detsembri hommikul Nordic Hotel Forumis. Teemaks oli - muidugi! - Eesti trans olukord: kui palju trans inimesi käib üritustel, kui paljud kogukonnas on aktiivsed, millised on vajadused seaduste ja meditsiini osas. Tundub, et TGEU hakkab lähiajal panema rõhku meditsiinile, meditsiinitöötajate koolitamisele nii riikide siseselt kui riigist väljaspool, nii et saame järgmistel aastatel teada, kuidas see suund Euroopas areneb.


Õhtul toimus OMA Keskuses kohtumine trans aktivistide ja psühholoogilise nõustajaga. Rääkisime, kuidas TGEU saab meid abistada erinevatel teemadel, nagu koolitused ja projektid, millised on olnud meie mõtted siiamaani ja millist abi vaja võiks minna. Järgmisel aastal toimub Iirimaal töötuba teemal, kuidas arenes transsõbralikuks Iirimaa seadusandlus.

3. detsembril toimus kogukonnale avatud trans inimeste tugigrupp, kus saime sisuka ülevaate TGEU ajaloost ja tegemistest. Arutasime ka häid näiteid Euroopa riikide transsooliste inimeste kohta kehtivate seaduste põhjal.

4. detsembril toimus võrdõigusvoliniku kantselei seminar „Kuidas parandada transsooliste inimeste olukorda Eestis?“, kus arutlesime olukorra üle Eestis, vaatasime-kuulasime teiste riikide näiteid ja Euroopa nõukogu soovitusi transsõbraliku seadusandluse koostamise alal. Noah saabus hulga flaierite, kleepekate ja infovoldikutega. Kel soovi, astuge OMA Keskusest läbi ja küsige neid, kuni veel on.


Liis Siiroja

 

1.-3. detsembril külastas Eestit võrdõigusvoliniku kantselei kutsel Noah Keuzenkamp Transgender Europe'ist. Ta osales eksperdina seminaril "Kuidas parandada transsooliste inimeste olukorda Eestis?", et leida lahendusi, kuidas muuta Eestis täna kehtiv süsteem paindlikumaks. Noah’ selge sõnum oli, et juriidilise soo muutmine ning meditsiinilised protseduurid peavad olema täielikult eraldatud. Sotsiaalministeerium ja siseministeerium on selles küsimuses eriarvamusel olnud, esimene nõustub Transgender Europe'i soovitusega, teine soovib hoida meditsiinilised protseduurid ja juriidilise soo muutmise ühendatuna.


Noah kohtus ka Eesti LGBT Ühingu esindajatega ja mitme transsoolise inimesega, et arutada, kuidas transsoolistele inimestele paremat tuge pakkuda. Samuti mainis Noah, et Transgender Europe sooviks edaspidi Eesti tegevust rohkem toetada.


Marcus

 

20 views0 comments

Comments


bottom of page